Polisbil på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbil på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Nytt poliskontor och fler samtal – polisen lovar bättre kontakt med Hebybor

"Kliva ur bilen och samtala för att fånga upp saker folk vill prata om"
0:47 min

Idag skriver polisen och kommunen i Heby under ett medborgarlöfte som de hoppas ska öka kontakten mellan polis och invånare i kommunen.

– Vi kommer att inrätta ett poliskontor där vi har öppet en dag i veckan. All möjlig service kommer vi att ge där, säger Niklas Hållkvist, lokalpolisområdeschef i Norduppland.

Men också att vara på plats där många rör sig är del av löftet. 

– Kliva ur bilen och samtala med allmänheten för att verkligen fånga upp saker de vill prata med oss om, säger Niklas Hållkvist. 

Vad hoppas ni att det ska göra för skillnad?

– Skillnaden är att medborgarna ska känna sig mer trygga, men också att vi ska få mer information från dem, vilket kan vara viktigt för vårt förebyggande arbete. 

Målet är att alla kommuner i landet skaffar medborgarlöften med polisen. I Uppland har hittills Enköping och Håbo skrivit under, och nu i veckan skriver Heby och Östhammar. Tierp, Älvkarleby, Uppsala och Knivsta hoppas hinna skriva på innan årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".