Rivas eller flyttas? Skridskoklubbens lokal är hotad. Foto: Martin Hult/Sveriges Radio
1 av 2
Rivas eller flyttas? Skridskoklubbens lokal är hotad. Foto: Martin Hult/Sveriges Radio
Rickard Malmström, Miljöpartiet
2 av 2
Rickard Malmström (MP) är kommunalråd i Uppsala

"Vi måste hitta lokaler för Uppsalas konståkningsklubbar"

"Kan inte säga när"
0:30 min

Enligt Rickard Malmström, idrotts- och fritidsnämndens ordförande i Uppsala så tittar kommunen på lokallösningar för Uppsalas konståkningsklubbar.

- Vi tittar på lösningar och vi har ett genustänk i vårt arbete. Alla idrotter ska ha samma förutsättningar, säger Rickard Malmström, idrotts- och fritidsnämndens ordförande i Uppsala.

Detta efter att vi berättat om att Uppsala Skridskoklubb måste riva eller frakta bort sin träningslokal eftersom det ska byggas en ny väg fram till ishallarna i Gränby när det byggs ny arena för innebandy och friidrott.

Uppsala Allmänna Konståkningsklubb saknar i dagsläget en egen lokal och har sin markträning på hårt betonggolv i korridorerna till en av ishallarna.

- I det här fallet är det självklart att de ska ha sviktande golv och speglar. Den här sporten ska ha samma förutsättningar som andra sporter, man måste ha speciallokaler.

När kan de få det då?

- Jag vågar inte svara på det, men IFU-arena ska stå färdig till sommaren. Om det går att lösa där så finns det ju möjlighet att kanske göra det under nästa år. Sen finns det ju andra ombyggnationer som är på gång i ishallarna och det kanske vore det allra bästa. Då är man verkligen nära, men det kanske tar lite längre tid. Men självklart måste vi hitta en lösning på det, säger han. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".