Bildörr öppnas. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen om fräcka bilstölder: Vi tittar naturligtvis på samband

"Att det har förekommit tidigare vet vi"
0:42 min

Polisen tittar efter möjliga samband, efter att flera personer den gångna tiden utsatts för rånförsök där en eller flera personer hoppat in i bilar för att stjäla dem. 

Det är inte första gången personer rånas på sin bil genom att någon hoppar in i den eller tar nycklarna. Igår utsattes två personer med några timmars mellanrum i närliggande områden för det här, och för bara en dryg månad sen rånades en man på sin bil på liknande sätt i Flogsta. Polisen utesluter inte kopplingar mellan de två händelserna i helgen.

– Vi tittar naturligtvis på samband, de här händelserna har ju hänt ganska nära varandra, säger Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik. 

Samma sak gäller en händelse i början av november, där en man hoppade in i en bil i Flogsta för att stjäla den, och lyckades genom att föraren blev rädd och lämnade bilen. 

– Vi tittar naturligtvis över om det finns några samband eller likheter med de här händelserna, säger Lisa Sannervik. 

En stöld där någon hoppar in i bilen, hur vanligt är det?

– Det är svårt att säga hur vanligt det är. Att det har förekommit tidigare vet vi. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".