Skutskär centrum är avspärrat efter att en man blivit knivskuren. Foto: Roger Nilsson
Skutskär centrum är avspärrat efter att en man blivit knivskuren. Foto: Roger Nilsson

Värdefulla spår säkrade kring mordförsöket i Skutskär

"Man har kunnat säkra mycket värdefulla spår"
0:56 min

Under tisdagen kunde polisen säkra värdefulla spår på den plats där en 35-årig man knivskars dagen innan. Utredningsläget ser enligt polisen gott ut. 

Utredningsläget är enligt polisen gott efter att en man i 30-årsåldern knivskars i centrala Skutskär igår. En 42-årig man sitter anhållen, misstänkt för mordförsök, och under dagen har polisen bland annat kunnat förhöra den skadade

– Polisen har idag kunnat förhöra målsägaren, och man har också gjort en teknisk utredning på platsen och kunnat säkra en del mycket värdefulla spår, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen. 

Vad är det för spår?

– Ja, det är detaljer vi inte kan gå in på just nu, eftersom det är en del av bevisläget.

Vad har ni för bild av motiv?

– Vi befinner oss i ett tidigt utredningskede, det finns fler vi ska förhöra. Det jag kan säga är att utredningsläget är gott. 

De två männen ska enligt polisen ha känt varandra, och båda är också kända av polisen sedan tidigare. Den misstänkte 42-åringen är tidigare dömd för bland annat grov misshandel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".