Rapparen Snoop Dogg uppträder i Stadsträdgården i Uppsala. Foto: Marcus Ericsson/TT
Rapparen Snoop Dogg uppträder i Stadsträdgården i Uppsala. Foto: Marcus Ericsson/TT

Inget åtal - trots att Snoop var hög

"Uppmätta halten visade max"
1:03 min

Trots att det slutgiltiga narkotikatestet kom tillbaka positivt så läggs förundersökningen mot rapparen Snoop Dogg ner. Polisen menar att det inte finns tillräckligt mycket bevis för att narkotikan ska ha brukats på svensk mark.

 I somras stoppades artisten Snoop Dogg av polisen efter sin spelning i Uppsala där han tvingades göra ett narkotikatest. Det preminäratestet visade positivt men nu har även det slutgiltiga testet kommit och även det visar positivt. Trots detta så läggs åtalet emot Snoop Dogg ner.

- Den uppmätta halten visade max. Med den halten som utgångspunkt så var det svårt ändå att bevisa då nedbrytningstiden är ganska lång och går inte att mäta ner på timmar. Därför kunde vi inte bevisa att han bruket skett, säger Magnus Hänström vid Uppsala polisen.

Snoop Dogg var väldigt kritisk till stoppandet från polisen i somras och menade att det var ett tydligt tecken på rasprofilering och rasism. Vidare gick även rapparen ut i sociala medier och meddela att han aldrig tänkte återvända till Sverige igen.

P4 Uppland har sökt Snoop Dogg för en kommentar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".