Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Skottlossning i Enköping - Två personer anhållna

Tidigt i morse ska en skottlossning brutit ut i ett bostadsområde i Enköping. En man i 20-års åldern är skottskadad och förd till sjukhus där han nu vårdas. Två män är anhållna misstänkta för mordförsök.

Två män 22 och 23 år gamla har nu anhållits misstänkta för mordförsök.
De båda, som är kända av polisen sedan tidigare, förnekar brott. Polisen misstänker att det är frågan om någon slags uppgörelse, men omständigheterna är fortfarande oklara och fler personer ska nu förhöras av polisen.

- En person är skadad och förd till sjukhus, vi fick in larmet vid halv fem tiden inatt. Personen ska ha blivit träffad i benet så det rör sig inte om allvarliga skador. Två personer som ska ha hjälpt den skottskadade personen har tagits in för förhör. Det är allt jag kan säga om händelsen, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län 

I samband med händelsen ska en man som uppträtt hotfullt mot polisen ha gripits med handfängsel. Han misstänks dock i nuläget endast för hot emot tjänsteman och inte för skottlossningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".