Kycklingsoppa med sting. Foto: Christina Jansson
Kycklingsoppa med sting. Foto: Christina Jansson

Christinas värmande kycklingsoppa

P4 Morgons matinspiratör, Christina Jansson, lagar mat som värmer oss i kylan. Följ hennes recept och bli varm i vinterkylan.

Kycklingsoppa med sting

Recept för 2 portioner


Buljong:

1 l vatten

0,5 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chilipeppar

3 tummar ingefära

2 tsk fisksås

lite rapsolja

Grovhacka lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin och dela i fyra. Koka upp buljongen och låt småkoka under locka 10-15 min. Smaka ur regelbunden och lyft ur chilin vid önskad styrka.

Ingredienserna:

1 kycklingfilé

150 g sockerärtor

2 små morötter

2 salladslökar

2 portioner sjögräsnudlar

sesamolja

0,5 lime

1 kruka koriander

salt och peppar

Tillsätt kycklingfilén i buljongen och låt sjuda ca 12 min. Under tiden: skär morötterna i tunna stavar, skär sockerärtor och salladslök på snedden. När kycklingen är kokt, häll genom sil och fånga upp buljongen i en bunke. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och strimla kycklingen samt tillsätt grönsaker och nudlar. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar samt en liten skvätt semsamolja och saft från lime. Pynta med färsk koriander.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".