Kommunals ordförande Annelie Nordström. Foto: Karin Wettre/Sveriges Radio.
Kommunals ordförande Annelie Nordström. Foto: Karin Wettre/Sveriges Radio.

Medlem i Kommunal: Hon borde avgått direkt

0:57 min

Dagens presskonferens meddelade ordföranden för fackförbundet Kommunal Annelie Nordström att hon sitter kvar fram till kongressen i maj innan hon kommer att avgå. Maria Bankefors som är medlem i Kommunal är kritisk till det beslutet. 

Risken är att ännu fler medlemmar i kommunal går ur förbundet, efter att ordföranden Annelie Nordstörm meddelat att hon sitter kvar fram till kongressen i maj. Det tror i alla fall Maria Bankefors, som är barnskötare och skyddsombud på Höganäs förskola i Uppsala - och själv medlem i kommunal.

– Ja en stor suck känns det som. Vi känner nog likadant vi som har diskuterat saken. Det känns inte lämpligt att bara en person ska hängas ut och vara den skyldiga, det vill säga kassören, säger Bankefors.

Är du förvånad över beskedet på pressträffen?

– Ja lite grann faktiskt. De har ju fått ganska mycket kommentarer sista dagarna och jag trodde de skulle gå in lite mer med hårdhandskarna.

Tror du att hennes besked idag att hon, Annelie Nordström sitter kvar att det kan påverka hur medlemmarna väljer att stanna eller inte?

– Ja tyvärr tror jag att det är fler som försvinner nu än om hon hade avgått. Hade hon avgått hade nog fler stannat kvar. Det är ju många som tvekar om de ska vara kvar eller inte. Jag tror tyvärr det är lite av en nackdel för medlemmarna att hon är kvar, säger Bankefors.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista