Vikingarännet 2013. Foto: Julia Kauta Koyate/SR.
Vikingarännet 2013. Foto: Julia Kauta Koyate/SR.

Goda utsikter för Vikingarännet

0:58 min

Två år i rad har skridskoloppet Vikingarännet behövts ställas in på grund av för dålig is. I år ser det dock ljusare ut för loppet som går mellan Uppsala och Stockholm. 

– Helt annan situation i år när det gäller vinter, mycket kallare och allt sånt där. Men framförallt ligger det väldigt stabil is enda ner till Hässelby och då pratar jag om is som är över 20 cm tjock. Så det ser väldigt ljust ut men man ska aldrig säga aldrig i den här branschen, säger generalsekreteraren vid Vikingarännet Anders Tysk.

Är det många som är anmälda?

– Ja runt tusen. Jag vet faktiskt inte men de flesta brukar anmäla sig sista veckorna, säger Tysk.

Skridskoloppet har behövts ställas in två år i rad men i år ser alltså situationen ljusare ut och Anders Tysk hoppas på att loppet kan nå enda till Stockholm city.

– Jag ser framemot fin is och i bästa fall att man kommer in till Stockholm city. Det är något vi har möjlighet att göra om det är bra is enda in. Så jag ser framemot det och många anmälda så vi kommer på banan igen efter att ha ställt in i två år. Jag tror att mild vädret som kommer nu i veckan kan släta ut isen så det bli en fin grund, säger Tysk.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista