Fyrishovs äventyrsbad. Foto: Per Enerud/SR
Fyrishovs äventyrsbad. Foto: Per Enerud/SR

Malmström: Fyrishov är strategiskt viktigt

0:48 min

Fyrishov är i behov av att rustas upp och enligt centerpartisten Stefan Hanna borde antingen upprustningen ske nu eller så borde kommunen sälja av anläggningen. Miljöpartisten Rickard Malmström håller med om upprustningen men inte om att Fyrishov borde säljas av.

Stefan Hanna (C) anser att Uppsala kommun antingen måste rusta upp Fyrishov eller sälja av anläggningen. Hanna är även kritisk till att upprustningen av Fyrishov har tagit sådan tid. 

– Det här är en anläggning som är i behov av upprustning och det är ett arbete som borde satts igång för länge sen, att kolla vad som behövs rustas upp. Det var faktiskt något jag beställde förra året, och genomlysningen är redan igång för att kolla vad som ska göras för anläggningen, säger Rickard Malmström miljöpartist och kommunalråd i Uppsala.

Men varför har det tagit sån tid?

– Det får du fråga Stefan Hanna om. Det var faktiskt han som väntade så länge eller rättare sagt han gjorde ingenting. Vi har ju inte suttit vid makten mer än drygt ett år så jag kan inte svara på varför det inte gjorts tidigare, säger Malmström

Men att sälja av Fyrishov istället för att renovera anläggningen anser inte Malmström vara en bra idé.

– Fyrishov är jättestrategiskt viktigt för Uppsala. Vi anser att det är mer värt att behålla Fyrishov och styra över hur det fungerar, säger Malmström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista