Foto: Alexander Gagliano/Sveriges Radio.
Foto: Alexander Gagliano/Sveriges Radio.

Ordförande i SD i Enköping kräver att kollega avgår

1:17 min

Efter helgens bråk vid en invandringskritisk demonstration i Stockholm kräver ordföranden i SD Enköping, Kristina Einarsdotter, att kollegan Johan Widén som arrangerade demonstrationen avgår.

 

– Dels vet jag inte om demonstrationen var förankrad i partiet. Sedan reagerar jag på att man har talare som är uteslutna från Sverigedemokraterna.

Det blev rejält oroligt i samband med den invandringskritiska manifestationen under parollen Folkets demonstration som sverigedemokraten Johan Widén arrangerade i Stockholm i helgen. Tre personer greps misstänkta för misshandel och enligt vittnen på platsen var det personer i tåget som efteråt gav sig på motdemonstranter med träpåkar. 

Kristina Einarsdotter, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Enköping, tycker att kollegan Johan Widén, som sitter i tekniska nämnden i Enköping, delvis bär ansvaret för bråket.

– Indirekt så har han det eftersom han anordnar demonstrationen. Han måste se till att det inte blir såna här sammandrabbningar.
Vi har haft mycket demonstrationer i Enköping och vi har aldrig haft någon sammandrabbning här. Jag tycker att man ska tänka sig för lite grann.

Kristina Einarsdotter säger att hon tappat förtroendet för Johan Widén.

– Det har naggats oerhört mycket i kanten. 

Kan han sitta kvar på sitt uppdrag?
– Personligen tycker jag inte det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista