m/s Kung Carl Gustaf. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio
m/s Kung Carl Gustaf. Foto: Mattias Persson/Sveriges Radio

Flottsundsbron ställer till det för m/s Kung Carl Gustaf

2:11 min

Flottsundsbron är för tillfället ersatt av en tillfällig bro, medan en ny bro byggs. Något som gör att bron inte öppnas lika ofta i sommar och det gör att båten m/s Kung Carl Gustaf kan gå i konkurs.

– Under säsongen 2016, maj till september, kommer vi få väldigt begränsat antal broöppningar vilket gör att vi kommer att få det väldigt svårt ekonomiskt, säger Malin Wahlund Egnell som är en av ägarna till båten.

Den snart 125 år gamla båten är den enda båten som just nu trafikerar sträckan Uppsala-Skokloster. Då går den enligt tidtabell, men det som driver båten ekonomiskt är bröllop och företagsfester. Problemet för båten att då öppnas inte bron och då kan den inte göra några turer.

Däremot har den tillfälliga Flottsundsbron har redan ställt till det för biltrafiken, ytterligare broöppningar skulle ställa till det ännu mer för bilarna.

– Jo, självklart, det ställer till det för bilarna. Men det måste vara lite ge och ta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista