Kommunen svarar på kritiken om Flottsundsbron

1:36 min

Kommunen hade ställt krav på att framkomligheten skulle vara god under ombyggnaden av Flottsundsbron i Uppsala. Det säger miljöpartistiska kommunalrådet Maria Gardfjell – med anledning av kritiken mot att ombyggnaden ställer till problem för bland annat bilister.

De nya rödljussignalerna har bland annat lett till bilköer och väntetider. Något som Sevana Ohanjan, som jobbar på frisörsalongen invid bron, påverkas av:

– Det är lite kaos. Vi har många kunder som blir försenade. När rafikljuset slår om till rött så tar det så lång tid för de andra att få grönt, så de måste ändra på det, så att det blir lite kortare intervaller. När det inte fanns något trafikljus och man fick vänta på varandra så funkade det jättebra.

Också ägaren till båten m/s Kung Carl Gustaf drabbas, eftersom de får problem att ta sig förbi den tillfälliga bron. Det säger båtens ägare Malin Wahlund Egnell:

– Under säsongen 2016, maj till september, kommer vi få väldigt begränsat antal broöppningar vilket gör att vi kommer att få det väldigt svårt ekonomiskt, säger Malin Wahlund Egnell som är en av ägarna till båten.

Kommunen har försökt förbättra situationen genom att bland annat korta tidsinterballerna som bilarna får vänta, och införa flaggvakter. Men på frågan om varför det drljt savrar Maria gardfjell såhär:

– Vi ställde ganska tuffa krav på att det ska vara framkomligt, men bolaget gjorde en annan bedömning. 

Maria Gardfjell har svårt att se att det stämmer att båten m/s Carl gusav inte kan få ihop det ekonomiskt.

– Från 15 maj till 15 september kommer vi att öppna den här bron bara för att båtarna ska komma igenom, och då kommer nog de som sitter i bilkö att bli ganska irriterade. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista