Vikingarännet 2013. Foto: Julia Kauta Koyate/SR.
Vikingarännet 2013. Foto: Julia Kauta Koyate/SR.

Oviss framtid för Vikingarännet

0:51 min

 Skridskoloppet Vikingarännet har behövts ställas in två år i rad på grund av för dålig is. I år ser det bra ut men det är fortfarande inte 100 % klart att loppet kommer bli av. Skulle årets lopp behöva ställas in så kan Vikingarännet behöva lägga ner i dess nuvarande form.

Två år i rad har skridskoloppet Vikingarännet mellan Uppsala och Stockholm behövt ställa in. Men trots att utsikterna ser bra ut inför årets lopp den 14:e februari så är inget hundra procent klart än.

På tisdag är tanken att man ska besluta hur vida årets lopp blir av eller om det återigen kommer att ställas in. Men att byta datum för loppet tror inte pressansvarig för Vikingaloppet Anders Tysk är rätt idé

– Det kan ju bli en lösning men rent statistiskt så är ju ismaximum i mitten av februari, säger Tysk

Om loppet skulle behöva ställas in i år igen för tredje året irad vad skulle det få för konsekvenser?

– Då får vi ta en rejäl funderar på vad vi ska göra. Att ställa in skridskolopp är ingen bra affärsidé så att säga, säger Tysk

Men kan ni tvingas att lägga ner Vikingarännet helt och hållet?

– Ja i dess nuvarande form så kanske vi kan behöva göra det. Men det är skridskoförbundet och friluftsfrämjandet som äger Vikingarännet och det är de som måste avgöra det hela, säger Tysk.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista