Knivsta kommunhus. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Knivsta kommunhus. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Hall-eluja! – nytt steg i projektet om ett centrum för idrott och kultur

1:53 min

Under onsdagskvällens kommunfullmäktiges sammanträde i Knivsta så klubbades beslutet om att revidera budgeten för centrumet för Idrott och Kultur. Enligt Allianspartierna och Knivsta.nu var det ett viktigt steg för att anläggningen ska bli verklighet.

Att bygga en anläggning för idrott och kultur har visat sig vara lättare sagt än gjort i Knivsta kommun. Många olika frågor som till exempel finansiering har hållit tillbaka projektet, men under onsdagskvällens kommunfullmäktigesammanträde så klubbades beslutet om att revidera budgeten för projektet. Ett beslut som enligt Knivsta kommuns kommunalråd Klas Bergström (M) är ett viktigt steg för projektet.

– Det innebär att det här arbetet med centrumet för idrott och kultur kan sätta igång på allvar. Det som varit problemet under tidigare år är finansieringen och genom den här budgeten så markerar fullmäktige att man är positivt till en snabb utveckling av Knivsta. Det gör att vi kan finansiera den här anläggningen men även den i Alsike, säger Bergström.

I nuläget är planen att anläggningen som ska ligga i centrala Knivsta kommer innehålla en fullstor sporthall med läktare men även en träningshall, en budohall, en kulturhall och en ishall. Samtidigt är även tanken att en till fullstor sporthall ska byggas i Alsike.

Men när byggena kan stå klara för allmänheten vågar inte Bergström säga.

– Nej, det törs jag inte säga. Byggmarknaden har exploderat på grund av bostadsbristen vilket gör att det blir en flaskhals hos byggföretagen av vad de klarar av. Men vi har ju kommit så långt i planeringen sen tidigare så jag föreställer mig att vi är väl på banan från kommunens sida och kommunala bolags sida för att ge direktiven till byggherren, säger Klas Bergström, kommunalråd för Moderaterna i Knivsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista