Domarklubba på lagbok. Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

Två män frias efter skottlossning i Uppsala

Svea Hovrätt friade idag två män som tidigare dömdes av Uppsala tingsrätt för skyddande av brottsling efter en skottlossning i Valsätra 2014.
En av männen döms dock för ett nytt brott

Idag friades två män som tidigare dömdes av Uppsala Tingsrätt för skyddande av brottsling. Detta inträffade i samband med en skottlossning i Valsätra 2014. 

Den ena mannen åtalades då han hade lånat ut sin mobil till en av gärningsmännen och den andra då det fanns misstanke om att han lånat ut sin bostad åt gärningsmannen. Men båda frias nu alltså från anklagelserna.

En av männen döms dock för ett annat brott, nämligen grovt vapenbrott. Detta på grund av att han ska omedelbart efter skottlossningen i Valsätra fått tag i vapnet som användes av gärningsmannen och hållit i det i en kort stund innan han slängt bort det. Detta ansåg inte Uppsala tingsrätt var nog för att döma mannen för vapenbrott men Svea Hovrätt håller inte med och dömer mannen till 5 månaders fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista