Uppsala tingsrätt. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Uppsala tingsrätt. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Döms för misshandel efter storbråk

1:01 min

 En 30-årig man dömdes idag för misshandel och en rad andra brott vid Uppsala tingsrätt. Detta efter ett stort bråk med den man som 30-åringen varit inneboende hos.

Det var i mars förra året som den 30-åriga mannen började bråka med den mannen som han bott hos utanför Uppsala. Bråket ska ha gjort 30-åringen så arg så han ska ha åkt iväg från huset. Väl borta ska han tagit droger och druckit alkohol. 

Senare samma natt ska 30-åringen ringt mannen och bett honom att hämta upp honom. Mannen vägrar vilket gör 30-åringen rasande och han bestämmer sig för att ta en taxi hem till mannen.

Väl där fortsätter bråket och den 30-åriga mannen blir mer och mer aggressiv. Den andra mannen ska då blivit rädd och valt att försöka låsa in sig själv i sitt garage i hopp om att skydda sig ifrån mannen. Han lyckas med detta och ringer även polisen ifrån garaget. 

Men 30-åringen ger inte upp utan börjar slå mot garagedörrens fönster med ett tillhygge. Efter ett tag kommer han igenom fönstret på dörren och lyckas ta sig in. Han attackerar då mannen och slår honom ett flertal gånger i ansiktet. När mannen desperat försöker få bort honom så biter 30-åringen mannen i handen.

Till sist lyckas en annan man ingripa och få bort 30-åringen efter att ha hört händelsen. Lite senare anländer polisen till platsen.

Den 30-åriga mannen döms nu för bland annat misshandel, skadegörelse och olaga hot.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista