Polisen gör tillslag mot Hells Angels klubblokal i Faxan.
Polisen gör tillslag mot Hells Angels klubblokal i Faxan. Foto: Mattias Pleijel/Sveriges Radio

Två misstänkta efter HA-tillslag

Christer Nordström: Vi hoppas att dagens tillslag gör att vi kommer vidare
1:44 min

Två personer delgavs idag misstanke i samband med tillslaget mot Hells Angels klubblokal norr om Uppsala. Misstankarna gäller delaktighet i bland annat grovt vapenbrott.

Ett tiotal patruller deltog i insatsen på morgonen. Klubblokalen ligger i en rödmålad gård i Faxan en bit norr om Uppsala. När P4 Uppland besökte området vid 12 på dagen pågick fortfarande insatsen. Några poliser gick runt med hundar. Andra fotograferade in genom dörren till en kringbyggnad.

Bakgrunden till polisens tillslag är en händelse i fredags när en drogpåverkad man stoppades i en bil i Uppsala. Mannen häktades i måndags.

-Vid den fortsatta förundersökningen framkommer det nya brottsmisstankar, bland annat grovt vapenbrott och grov stöld, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Enligt Nordström var det just stöldgods som polisen letade efter under insatsen.

I samband med tillslaget togs två personer in till förhör. De släpptes senare men är misstänkta för någon form av delaktighet i grovt vapenbrott och grov stöld, enligt Christer Nordström. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".