Svensktoppen nästa
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Sista chansen: Nå miljonpublik med din musik

Michael Fannon om vad tävlingen betytt för honom
0:54 min

Till och med midnatt kan låtskrivare och artister skicka in sina tävlingsbidrag till årets upplaga av Svensktoppen nästa och vara med i P4:s stora musiktävling.

Perioden 1/3-1/4 tar P4 Uppland och alla andra lokala P4-kanaler emot nyskrivna och nyinspelade originallåtar från både nya och etablerade låtskrivare och artister. För de som sedan väljs ut av jurygrupper för vidare tävlan väntar bland annat radiospelningar i P4 och lokala delfinaler inför publik. Den direktsända riksfinalen rymmer åtta slutliga finalister och arrangeras senare i sommar.

Låten – max fyra minuter

För dig som vill ta chansen att vara med och tävla i den nionde årgången av Svensktoppen nästa börjar det bli hög tid att spela in och skicka ditt tävlingsbidrag.
Låten får vara max fyra minuter, vara inspelad i studiomiljö (inte live) och får inte vara publicerad eller spelad före 1/1 2016. Fullständiga tävlingsregler och övrig tävlingsinformation för årets Svensktoppen nästa publiceras här på sajten.

Skicka bidraget till:
Svensktoppen nästa!
Sveriges Radio
Box 1552
751 45 Uppsala
svensktoppennasta.uppland@sverigesradio.se 

Förra årets vinnare

845 tävlingsbidrag skickades in till Svensktoppen nästa 2015. Runt 125 artister tävlade lokalt på scener landet runt och åtta slutliga finalister tävlade i direktsändning från stora scenen på Liseberg i Göteborg. Förra årets vinnare hette Michael Fannon och tävlade för P4 Uppland med låten Kommer tid, kommer råd.

Tidigare års vinnare av Svensktoppen nästa i P4 Uppland hittar du här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".