En av GuB:s stadsbussar i trafik för UL (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio)
En av GuB:s stadsbussar i trafik för UL (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio)

Medborgardialog om UL:s bussar

2:09 min

I dag ordnade UL medborgardialog i Uppsala och resenärer fick tycka till om UL:s nya stadsbusslinjenätet som ska dra igång till hösten nästa år.

Enklare, snabbare och mer bekvämt ska det bli är tanken. Men åsikterna gick isär bland de som besökte UL:s medborgardialog i St:Per gallerian i dag.

– Jag kommer nog klara mig hyggligt. Jag bor i Stenhagen och behöver ta mig till centrum eller Akademiska kanske. Men jag kommer sakna 21:an till exempel. Den har varit smidig, sade en man.

– Det är kass tycker jag. Totalt kass. Vi som bor i Tuna Backar har haft fördelen att kunna åka till resecentrum, till Akademiska och ut till Gottsunda centrum och handla. Nu försvinner alla de möjligheterna, sade en kvinna.

Även kollektivtrafiknämndens ordförande Bertil Kinnunen var på plats för att förklara hur de tänkt från politiskt håll när det jobbat fram förslaget till hur UL ska trafikera Uppsala framöver.

– Alla gamla linjer försvinner och så lägger vi ett helt nytt linjenät. Det som finns i dag är ett lapptäcke som har byggts på vartefter stan har utvecklats. Nu växer stan oerhört kraftigt och då måste vi göra ett omtag och börja från början, så man får ett system som hänger ihop, säger han.

– Det är klart att en del har synpunkter och det tar vi med oss. För det här är inte ett slutgiltigt facit, utan det är ett förslag. Nu vill vi ha in så mycket synpunkter som möjligt och det är fantastiskt med det här engagemanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista