Johan Linder antikvarie vid Enköpings museum. Foto: Ellen Zettergren / SR
Johan Linder antikvarie vid Enköpings museum. Foto: Ellen Zettergren / SR

Utställning och frågesport i ett

0:55 min

På Enköpings museum öppnar idag en utställning där besökarna får sätta sina kunskaper på prov genom en tävling som går ut på att matcha rätt föremål med rätt benämning.

En utställning vid Enköpings museeum öppnar idag där besökarna får testa sina kunskaper genom en tävling som går ut på att matcha rätt föremål med rätt benämning.

– Vi har haft en liknande utställning förut. Den var väldigt populär då den var lärorik och underhållande då det är ett tävlingsmoment med i utställningen. Så idén var väl att göra utställningen igen men med nya föremål men det finns faktiskt några favoriter i repris, säger Johan Linder antikvarie vid Enköpings museum

Vilken målgrupp riktar sig utställningen till?

– Den riktar sig till alla. Jag tror att föremålen kan vara väldigt svåra. Gissningsmomentet och att tänka fram vad det kan ha använts till tror jag kan rikta sig till alla, säger Linder. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista