Kursansvarige Tone och Lars Göran Carlsson
Tone och Lars Göran Carlsson håller i en kurs i hur man hanterar en konflikt i en relation. Foto: Niklas Clarkson/Sveriges radio

Hur får du kärleken att vara?

0:40 min

Tala, lyssna och ha roligt. Det är viktigt att tänka på, menar Lars Göran och Tone Carlsson som håller i en kurs i hur man får kärleken att vara längre och hur man ska hantera konflikter.

I Eriksbergskyrkan i Uppsala hålls i mars kursen PREP, eller Preparation and Relationship Education Program. Lars Göran och Tone Carlsson håller i kursen och ska ge par ett verktyg för varaktig kärlek.

– Det viktigaste är att upptäcka varningssignalerna, menar Lars Göran Carlsson som tillsammans med Tone Carlsson håller i en kurs för alla som vill bli bättre på konflikthantering i sitt förhållande.

Det finns fyra varningssignaler att vara uppmärksam på:

  • Upptrappning, att man börjar skälla på varandra,
  • Nedvärdering, att man häver ur sig saker som
  • Negativta tolkningar, att man tänker negativt i olika situationer
  • Undivikande beteende, att man undviker att prata om sådant som är jobbigt

Att ha roligt och hitta gemensamma intressen är också viktigt. Men att gå på bio räcker inte... Hör hela samtalet genom att klicka på länken nedan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista