Coachen Björn Eklöf pratar mental träning och lyfter Niklas
Coachen Björn Eklöf pratar mental träning och lyfter ditt förtroende - och Niklas Foto: Foto: Niklas Clarkson/Sveriges radio

"Mental träning - ett sätt att frigöra sin potential"

1:39 min

Genom mental träning kan du ändra dina vanor och komma igång med fysisk aktivitet. Och det finns inga rätt eller fel. Även godis som belöning går bra, menar coachen Björn Eklöf.

På Uppsala konsert och kongress pågår idag en hälso- och träningsmässa. Men fokus ligger inte bara på att testa sporter utan även på mental hälsa, och en av föreläsarna är Uppsalabon och coachen Björn Eklöf.

- Mental träning är ett sätt att frigöra sin potential. Det är ingen mirakelmetod, utan det handlar mer om att varje person ska nå dit man vill och ta bort sina hinder.

Något man hör väldigt ofta är "det är ju bara att göra det". Varför vi inte bara saker?

- Det är en av mina ledord, "gör't". För om du verkligen har hittat vad du vill, då får man planera hur man ska gå tillväga. Och här finns det ingenting som är rätt eller fel, säger Björn Eklöf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista