Ali Naemi efter att han blivit biten av polishund i Uppsala. Foto: Stefan Hesserud Persson
1 av 2
Ali Naemi efter att han blivit biten av polishund i Uppsala. Foto: Stefan Hesserud Persson
Ali Naemi och hans vän Nora Mashadani. Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio.
2 av 2
Ali Naemi (till höger) och hans vän Nora Mashadani. Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio. Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio.

Blev biten av polishund när han försökte hjälpa till

1:48 min

När Uppsalabon Ali Naemi häromdagen såg en man jagas av polisen ville han hjälpa till. Men det slutade istället med att han blev biten av en polishund.

– Jag stod still och hunden sprang och bet mig flera gånger. Två gånger i händerna och på jackan, berättar Ali som fortfarande har händerna omplåstrade.

Det var vid ett polisingripande i Ulleråkersområdet i Uppsala som Ali Naemi blev vittne till en händelse och ville hjälpa polisen. Men i förvirringen som uppstod blev han istället biten av polishunden.

Så här säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström om det som hände.

– Jag ser det här som en ren olyckshändelse. En del olyckliga omständigheter. Därför att här handlar det, i grunden, om en mycket kompetent hundförare och tjänstehund, säger han.

Efter att Ali Naemi blivit biten så körde polisen honom till sjukhuset i samma bil som hunden, något han uppfattade som jobbigt.

– Jag trodde han skulle bita mig en gång till. Nu drömmer jag mardrömmar om hunden, säger Ali.

Men Christer Nordström menar att det var för att så snabbt som möjligt kunna hjälpa Ali som han fick åka tillsammans med hunden.

– Jag kan förstå att han blev rädd, men syftet har varit att hela tiden hjälpa den här pojken, säger han.

Polismannen är inte misstänkt för något brott och enligt Christer Nordström ska Ali Naemi få ersättning för sitt lidande – och Ali hoppas att ingen annan ska behöva råka ut för samma sak som han.

– Jag hoppas det inte blir fel en gång till med någon annan person, säger Ali Naemi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista