Bilbesiktning.
Foto: Henrik Witt/TT

Clearcar: Swedac tar i för hårt

0:46 min

Bilbesiktningsföretaget Clearcar har idag överklagat till förvaltningsrätten och kräver att beslutet om att dra in deras tillstånd att besikta bilar hävs omedelbart. Clearcar har bland annat stationer i Knivsta och Heby.

Tidigare idag kom beskedet att myndigheten Swedac drar in bilbesiktningsföretaget Clearcars tillstånd att besikta bilar. Nu överklarar företaget beslutet och vill att det hävs omedelbart.

Clearcar har 81 stationer i Sverige och finns bland annat i Knivsta och Heby.

Kristina Sundén är marknadschef på företaget och hon menar att myndigheten Swedac tar i alldeles för hårt

– Vi har ju definitivt följt det regelverk som gäller för besiktningsorgan. De anmärkningar vi fått är ju blandat. Det är ju rent administrativa men också anmärkningar på att de menar att vi släpper ut våra besiktningstekniker för tidigt. Vi hade ju tagit fram ett gediget program för att åtgärda detta, säger Sundén.

Clearcar hoppas nu på ett snabbt besked om att få öppna de 81 stationerna igen.

– Vi lämnade ju in överklagan tidigt i morse. Hur vida det kommer under dagen det vet jag inte men vi hoppas ju att det blir den är veckan, Sundén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista