Markets pysselverkstad på UKK
1 av 2
Markets pysselverkstad på UKK Foto: Alexander Weimar / Sveriges Radio
Pysseltillbehör
2 av 2
Pysseltillbehör Foto: Alexander Weimar / Sveriges Radio

Säsongspremiär för Market på UKK

1:17 min

På lördagen var det premiär för det som UKK i Uppsala har valt att kalla för Market. Under varje lördag fram till våren kommer besökare att kunna ta del av allt ifrån brunch till pysselverkstad.

Varje lördag under hela våren anordnar Uppsala konsert och kongress det som de kallar för Market. En samlingsplats för alla åldrar där tanken är att man ska kunna göra lite vad som helst. Brunch, pysselverkstad, dansgolv och stånd där man kan köpa olika hantverk är bara några av sakerna som UKK bjuder på. 

– Jag satt ofta i det här rummet och luncha. Då tänkte jag ofta på vad skulle jag vilja göra i de här ytorna. Just det här rummet är ju som ett inbyggt torg, stor rymd och stora glasrutor emot två faktiska torg. Känslan här inne är att man kan göra allt som man kan göra på ett torg vid medelhavet, säger Lena Åberg Frisk vd för Uppsala konsert och Kongress.

Idag var alltså den officiella premiären av Market men redan i höstas så testade man idén. En som var där och pysslade då det var Edvard Axelsson.

– Jag byggde en robot men den gick sönder sen så såg jag att det fanns fika och då gjorde jag det istället, säger han.

Och du är i fullgång med att pyssla nu?

– Ja. Det ska bli en elefant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista