Kulturkväll för ensamkommande flyktingungdomar i Uppsala Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio
Många besökte kulturkvällen för ensamkommande flyktingungdomar i Uppsala Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio

Fest och förmaningar på afghansk kulturkväll

1:36 min

På lördagskvällen hölls en kulturkväll för ensamkommande flyktingungdomar i Vaksalaskolan. Det var fullsatt, det var mat och musik och dans men också mycket förmaningar. 

Kvällen anordnades av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala, SIU, tillsammans med Afghanska föreningen. 

– Var inte blyga, var nyfikna då kommer ni lyckas, sa Liberalernas kommunalråd Mohammad Hassan som pratade om sin första tid i Sverige då han kom som ensamkommande flykting hit. 

Även personal från Fyrishov var där och informerade om vilka regler som gäller och att det kommer finnas möjlighet att lära sig simma där. 

– Jag sa till dem att man måste ha gott rykte. Vi kan vara bra personer och ha bra rykte. Våra förfäder hade gott rykte, säger Mohammad Sharif Saiidi som är hemspråkslärare och författare från Afghanistan. 

Och Alladin Ziai, som är ensamkommande, var nöjd med kvällen. 

– Det var en jättejättebra kväll. Tusen tack. Jag är jätteglad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista