Segerstaskolans övergångsställe i korsningen Vårsångsvägen-Forsbyvägen
Segerstaskolans övergångsställe i korsningen Vårsångsvägen-Forsbyvägen Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Inga planer på säkrare övergång där flicka kördes på

1:42 min

Kommunen kan inte ge några löften om att den sträcka i närheten av Segerstaskolan i Knivsta, där en flicka igår kördes på, ska bli säkrare. 

Efter olyckan i går – då en flicka blev påkörd av en bil, i närheten av Segerstaskolan i Knivsta – säger nu kommunen att de kommer följa polisens utredning av olyckan, för att se om några förändringar behöver göras för att förbättra säkerheten på den här delen av Forsbyvägen.

– Ja, där måste vi nog vänta lite grand. Därför att vi vet ju ännu inte riktigt varför olyckan skedde. Men det förutsätter jag att vi kommer få mer information om längre fram. Det här är ju naturligtvis en polisiär utredning, säger Klas Bergström (M), ordförande i kommunstyrelsen i Knivsta.

Det var vid åttatiden i går morse som en flicka blev påkörd av en bil i korsningen Forsbyvägen/Vårsångsvägen i Knivsta.

Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart, men polisen kommer nu utreda om det är så att föraren gjort sig skyldig till brott, något de säger att de alltid gör vid den här typen av olyckor.

Föräldrar på Segerstaskolan har riktat kritik mot trafiksituationen vid skolan och enligt Klar Bergström så pågår en översyn av trafiksäkerheten i kommunen, men den här delen av Forsbyvägen är inget de tittar specifikt på.

– Just den här aktuella sträckan är inte politiskt initierad, utan vi har i budgeten medel som handlar om att ha trafiksäkerhetshöjande åtgärder i allmänhet, säger Klas Bergström.

Klas Bergström säger att det redan har gjorts en hel del insatser för säkerheten på Forsbyvägen. Bland annat har busshållplatsens utformning setts över, vägen smalnats av och en gång- och cykelbana byggts.

– Men jag tror också att vi som medmänniskor måste anstränga oss för att faktiskt anpassa hastigheten till hur vägen ser ut. Vad det är för hastighetsbegränsningar, säger han.

Men i nuläget kan du inte säga något om säkerhetsförbättrande åtgärder på den här sträckan?

– Nej, det kan jag tyvärr inte göra.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista