Polisbilar på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbilar på uppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Två kvinnor anhållna för grovt koppleri

0:56 min

Polisen kunde efter omfattande spanings- och utredningsarbete gripa två kvinnor i Uppsala misstänkta för grovt koppleri och medhjälp till grovt koppleri. De anhölls senare.

Två kvinnor har anhållits i Uppsala, på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri och medhjälp till grovt koppleri. Polisen gjorde ett tillslag igår kväll och då genomfördes också en husrannsakan på flera platser, även utanför Uppsala.

– Polisinsatsen igår var omfattande. Det var många poliser som deltog från olika grenar av polisorganisationen i Uppsala. Resursmässigt var det ett stort ärende, polisen lägger mycket kraft i det, säger åklagaren Tomas Eriksson.

Den här verksamheten som man misstänker, hur har den sett ut?

– Det handlar om handel med sexuella tjänster, säger Eriksson

Just nu är två personer frihetsberövade men kan det röra sig om fler inblandade?

– Jag kan inte utesluta att det kan finnas fler men för närvarandet är det två personer som är frihetsberövade. Det är många som har förhörts och ska förhöras. Det finns även teknisk bevisning som måste analyseras, säger Eriksson.

Vad för teknisk bevisning?

– Man har gjort flera beslag på platserna men jag kan inte gå in på detalj om vad det rör sig om, säger Eriksson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista