Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Heby kommun slog befolkningsrekord

0:45 min

Befolkningen ökade med 104 personer under 2015 i Heby kommun vilket är den största ökningen för kommunen i modern tid. Vidare kunde även kommunen stolt titulera sig som Uppsala-läns bästa när det kommer till entrepenörskap och Gnosjöanda

Heby Kommun ökade sin befolkning med 104 personer under 2015 vilket är den största ökningen för kommunen i modern tid. V

– Det beror på att vi har ett attraktivt läge med närhet till Uppsala och bra kommunikationer så folk har flyttat hit. Sen har vi även tagit emot nyanlända och födelseantalet har ökat, säger Hebys kommunalråd Marie Wilén.

Det är inte bara inflyttningsantalet som Heby kan vara stolta över, kommunen blev även utsedd av affärstidningen Företagarna till Uppsala-läns bästa när det kommer till entreprenörskap och Gnosjöanda.

Marie Wilén menar att det är en stor byggsten inför framtiden:

– Det är jätteviktigt. Vi ser att e-handeln växer och där har ju vi fått en positiv och stark utveckling med flera kända e-handelsföretag. Det är nog inte många som vet att de ligger här, säger Wilén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista