Domarklubba på lagbok. Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

Kvinna döms för misshandel - skyllde på bord

0:53 min

En kvinna dömdes idag av Uppsala tingsrätt för misshandel. Men i förhör ska både kvinnan och den man som blev misshandlad påstått att kvinnan var oskyldig.

En 50-årig kvinna dömdes idag för misshandel av Uppsala tingsrätt. Detta efter att kvinnan ska ha knivskurit sin man. Men det erkände varken kvinnan eller den knivskurne mannen vid förhör.

Enligt domen så ska mannen och kvinnan påstått att mannen inte blev knivskuren utan att det egentligen handlade om att han snubblat och ramlat med huvudet mot en soffbordskant. På så sätt ska mannen då skurit upp ett sår på huvudet.

Men enligt rättsläkarnas analys så är såret för djupt för att kunna orsakas av en soffbordskant och dessutom ska det inte matchat ett sånt sår man får om man ramlar emot en bordskant.

Vidare så visade även polisen utredning av lägenheten att det soffbord som skulle ligga bakom händelsen inte hade några skador - något som det borde haft om en man ramlat mot det.

Istället väljer tingsrätten att gå efter ett flertal vittnes uppgifter. Bland annat från räddningstjänstpersonal som befann sig på plats som intygar att mannen till en början ska ha sagt till de att kvinnan attackerat honom med kniv. Vidare säger även vittnena att mannen ska ha pratat om att kvinnan blev arg på honom på grund av en otrohetsaffär som mannen ska ha haft med en yngre kvinna.

Tingsrätten valde således att gå på vittnesuppgifterna och dömde kvinnan för misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista