Arkivbild på luftpistoler med plastkulor. Foto: Pawel Flato/TT
Arkivbild på luftpistoler med plastkulor. Foto: Pawel Flato/TT

Man hotade Uppsalabor med kolsyrepistol

Polisen kunde inatt gripa en man i 20-års åldern misstänkt för olaga hot. Detta efter att polisen fått flera larm om att mannen ska ha visat upp en pistol på en buss och riktat den mot folk ombord.

Inatt grep polisen en man i 20 års åldern misstänkt för olaga hot. Detta efter att polisen fått flera larm om att mannen ska ha visat upp en pistol på en buss och riktat den mot folk ombord. Polisen kunde gripa mannen och då slog det klart att det rörde sig om en kolsyrepistol.

Utöver det var mannen redan misstänk för olaga hot under gårdagsnatten då han även då ska ha hotat folk med kolsyrepistolen. Mannen ska bland annat tryckt upp den i ansiktet på en man på en restaurang.

Vi det tillfället fick polisen larmet så pass sent så de inte lyckades lokalisera mannen men inatt gick det alltså bättre. Mannen är nu gripen misstänkt för olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista