Begagnade skidutrustningar. Foto: Claudio Bresciani/TT.
Skidor och snowboards. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Teknikbackens framtid beslutas i dag

1:14 min

Kommunstyrelsen i Håbo beslutar idag huruvida den ska gå i borgen åt ett lån som Bålsta Alpina Klubb vill ta för att rusta upp Teknikbacken.


I dag beslutar kommunstyrelsen i Håbo om den ska gå i borgen åt ett lån som Bålsta Alpina klubb vill ta för att rusta upp Teknikbacken.

– I upprustningen så hoppas vi kunna byta ut de två befintliga liftarna mot modernare, de som är där i nuläget är ju från 70-talet. Sen hoppas vi även få till en rullbandsliften uppe på vår nybörjarbacke för att kunna hjälpa de allra minsta åkarna till att få bra åkning. Förutom det vill vi även rusta upp klubbstugan så den blir handikappanpassad men även så vi får omklädningsrum och toaletter, säger Tobias Trillon Persson, ordförande i Bålsta Alpina Klubb.

Hur betydelsefull är den här upprustningen?

– Den är jätteviktig. Framförallt liftarna och att få till vatten till klubbstugan. Det är många som säkert väljer att åka till andra ställen där man har modernare liftar, säger Trillon Persson.

Vad skulle hända om ni får ett nej?

– Nä, vi hoppas att det blir ett ja. Blir det ett nej så får vi ta det därifrån men i sådana fall kommer vi ju överklaga beslutet. Andra beslut har ju tagits i kommunen i de här riktningarna tidigare så vi är hoppfulla till att det här ska lyckas, säger Trillon Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista