Östervålabon Dick Pettersson
Östervålabon Dick Pettersson. Foto: Ellen Zettergren/Sveriges Radio

Han hjälper posten till rätt person

Dick Pettersson: Varje dag som man undrar: Vems brev har vi idag?
1:25 min

Med anledning av kritiken som riktats mot Bring Citymails outdelade post i Heby – så har flera personer kommenterat på P4 Upplands Facebook. Dick Pettersson från Östervåla får ofta sina grannars post istället för sin egen.

Hur funkar postgången där du bor? Hör av dig på mejl, telefon eller Facebook.

– Det är ju varje dag man tittar i postlådan och undrar: Vems brev vi har idag? Innebär det att andra öppnar ens eget brev och annat också om det kommer fel? Det känns inte bra, säger Dick Pettersson.

Adam Leth, informationschef på Bring Citymail svarar.

– De rutiner vi har för att dela post är goda enligt mig, och de följer vi upp på daglig basis och vecko-månadsbasis också.

Vad gör man åt det här från ledningshåll då?

– Upplever man att man har problem med vår postgång så ska man höra av sig till vår mottagarservice, så kan vi lägga ett ärende och följa upp det och kontakta personen i fråga som upplever att man har problem, säger Adam Leth som är informationschef på Bring Citymail.

Dick Pettersson säger att han inte har haft någon kontakt med företaget.

– Däremot så när man får fel brev så går man och lägger det i grannens postlåda eller går in med den till dem. Men samtidigt hjälper man ju bolaget så det kan ju bli fördröjningar, förseningar och annat om det är räkningar och sånt, säger Dick Pettersson och fortsätter: 

– De har ju ingen egen uppföljning där man kan lägga i en postlåda, där dom får dela ut- och ta rätt på den post dom har missat, men jag tror inte dom märker det.

Hur mycket tillit har du nu till postutdelningen generellt?

– Det är svårt att lita på, dom har ju en hel del fakturor och räkningar till oss som vi är skyldiga att betala i tid. Det känns osäkert och otryggt, säger Dick Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".