Cecilia Wikström (FP). Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio
Cecilia Wikström (FP). Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio

Cecilia Wikström chockad efter explosioner i Bryssel

2:17 min

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) från Uppsala arbetar i Bryssel och hon är upprörd efter morgonens sprängningar. Just nu är Wikström i Sverige, men skulle från början ha suttit på ett flyg till Bryssel idag på förmiddagen.

- Det känns förfärligt, säger Cecilia Wikström till P4 Uppland.

Hon berättar att hon kontrollerat att alla hennes medarbetare är i säkerhet. En av hennes assistenter var på tunnelbanan när Cecilia Wikström ringde.

- Hon måste ha klivit av precis innan explosionen var i tunnelbanan, jag är väldigt tacksam att hon är i säkerhet, precis som de andra.

Wikström skulle egentligen ha åkt till Bryssel idag, hon skulle ha flugit från Sverige vid 10-tiden, men stannade kvar för att presentera en rapport.

- Jag skulle ha varit på flygplatsen, säger Wikström

Hon säger att hon är på Bryssels flygplats tre eller fyra gånger i veckan, att det känns lika hemma som arlanda för henne.

Precis som efter attackerna i Paris har nu högsta säkerhetsnivå nu utropats i Bryssel.

- Det känns oerhört sorgligt och svårt att tänka sig in i hur livet ska bli efter detta, säger Cecilia Wikström till P4 Uppland.

Cecilia Wikström har planerat att åka tillbaka till Bryssel efter påsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista