Salah-Edinne Bourass jobbar på Arlanda. Foto: Privat
1 av 2
Salah-Edinne Bourass jobbar på Arlanda. Foto: Privat
Inställt flyg mot Bryssel.
2 av 2
Inställt flyg mot Bryssel. Foto: Mattias Persson / Sveriges Radio

Arlandaarbetare: Jag är mer orolig nu

1:12 min

Efter attackerna i Bryssel har säkerheten på Arlanda trappats upp. Salah-Edinne Bourass jobbar på en restaurang på Arlanda och han är mer orolig nu efter dådet.

Säkerheten på Arlanda flygplats har trappats upp med bland annat mer poliser vid säkerhetskontrollerna. 

Salah-Edinne Bourass jobbar på en restaurang på Arlanda och är där nästan jämt. Han är mer orolig nu efter dåden i Bryssel.

– Det känns värre nu. Vi har ju öppet här och vem som helst kan ju komma in här innanför säkerhetskontrollen, säger han.

Vad tycker du måste göras säkerhetsmässigt?

– Jag tycker polisen och skyddsvakter måste satsa lite mera. Man måste se de ofta här på flygplatsen. Överallt, säger han.

I nuläget planeras inte några utökade säkerhetskontroller på Arlanda flygplats efter terrordåden i Bryssel - det säger Swedavia.

Företaget som äger flera stora flygplatser i Sverige som Arlanda, Landvetter och Bromma säger att resenärer inte behöver förbereda sig något extra som till exempel att dyka upp en halvtimme tidigare på flygplatsen.

Även flygtrafiken ska inte påverkas utöver avgångar som går direkt mot Bryssel. Swedavia har nu meddelat att samtliga avgångar mot Bryssel är inställda under dagen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista