Minst två misstänkta terrorister greps under fredagens polisräd i Bryssel.
Så såg det ut när minst två misstänkta terrorister greps i fredags i Bryssel. Foto: Geoffrey Van der Hasselt/AP
TERRORDÅDEN I BRYSSEL

Oro bland grannar efter terrorkoppling till Märsta

Granne i Märsta: Vi vill flytta
1:28 min

Beskedet att en 35-åring, som tidigare bott i Märsta, nu kopplas till de terrorister som tros ligga bakom gårdagens sprängningar i Bryssel skapar oro bland dem som bor i samma område.

35-åringen ska vara samme man som sköts till döds förra veckan i samband med en antiterrorräd mot en lägenhet i Bryssel. - och enligt uppgifter till den belgiska tv-kanalen RTBF hyrdes lägenheten i Bryssel, där han sköts, av en av de bröder som nu pekas ut för gårdagens terrordåd. Det rapporterar dn.se

Två månader före attentaten i Paris registrerades också 35-åringen vid en vägspärr tillsammans med en man som nu misstänks för att ha varit delaktig i sprängningarna på flygplatsen i Bryssel.

Svenska säkerhetspolisen vill inte kommentera spåren som leder till Sverige eller om de hade koll på Mohamed Belkaid när han bodde i Sverige.

– Det är för tidigt att säga. Vi har kontakt med internationella samarbetspartners. Vi avvaktar nu utredningen som sker i Frankrike och det som kommer att ske i Belgien, säger Fredrik Milder, pressekreterare på Säpo till dn.se.

Bland de grannar i Märsta som P4 Uppland pratar med idag är flera oroliga:

– Det är ganska skrämmande att det finns i närheten såhär. Men vi har inte haft bekymmer av den grannen, säger en man.

– Det är läskigt, för vi har barn. Vi vill flytta, säger en kvinna vi pratar med. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".