Påskvåfflor. Foto Christina Jansson
Påskvåfflor. Foto: Christina Jansson

Dags att äta påskvåfflor

P4 Morgons matinspiratör Christina Jansson värmer våffellaggen och rör ihop två sorters topping.

Har du upptäckt Christinas receptsamling? Ett klick bort har vi recept till all mat som lagats i P4 Uppland sedan 2010.

Påskvåfflor
Smeten:

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 ägg
2 fint rivna morötter
100 g smält smör

Blanda vetemjöl med salt och bakpulver. Häll på mjölk och vispa tills alla klumpar försvunnit. Häll i vatten och vispa lite till. Knäck ner ägg och rör ner rivna morötter. Vispa till sist ner smält och avsvalnat smör. Låt smeten stå och svälla någon timme innan gräddning.

Påsktopping 1
Rör ihop: 2 kokta och hackade ägg, 1 msk hackad färsk dill, salt, 2 dl gräddfil och ½ finhackad rödlök. Servera röran tillsammans med kallrökt lax, röd tångkaviar samt fintklippt gräslök.

Påsktopping 2
Knallgul fruktsallad med fint tärnad mango, banan och physalis. Gröp ur passionsfrukt och rör ner i fruktsalladen. Servera med lättvispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".