Sprängd byggnad och räddningsarbetare
Efterdyningarna efter terrordåden på flygplatsen i Bryssel. Som den 35-årige mannen från Sverige nu misstänks haft kopplingar med. Foto: Geert Vanden Wijngaert
TERRORDÅDEN I BRYSSEL

Granne till 35-åringen: Han var en tystlåten person

"Vi brukade träffa varann och säga hej"
1:44 min

En tystlåten person. Så upplevde grannarna 35-åringen som bott i Märsta och som misstänkts ha kopplingar till dom personer som misstänks ha utfört terrordåden i Paris och Bryssel.

– Vi brukade träffa varandra och bara hälsa, säger en av grannarna som bott nära den 35-åriga mannen.

Den 35-åringa mannen Mohamed Aziz Belkaid har under åren sen han folkbokfördes på adressen Märsta 2010 fällts för några enstaka brott, bland annat för att ha stulit ett par jeans och även gripits med en utfällbar kniv gömd under byxbenet på ett varuhus.

Under tiden i Sverige satt han också invald i två olika byggbolagsstyrelser. Ett av bolagen har nu gått i konkurs.

Mycket tyder på att detta ska vara samma 35-åring som i tisdags förra veckan blev dödad, när polisen i Bryssel gjorde ett tillslag mot en lägenhet och som ska ha kopplingar till dom personer som misstänks vara inblandade i både terrordåden i Paris och Bryssel. Något som Säpo ännu inte vill kommentera.

Grannar som bor i samma område där den 35-åriga mannen är skriven på en lägenhet, säger att han levt och varit gift tillsammans med en svensk kvinna som ska ha gått bort 2014, men att 35-åringen redan då ska ha lämnat Sverige.

Hur känner man att ha bott så nära någon, som man nu vet vem han var?

- Jag tror inte man känner så mycket, nu när man vet att han är död också, säger en annan av grannarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".