Resterna efter cykel-och sportbutiken som brann ner till grunden på långfredagen. Foto: Alexander Weimar.
1 av 3
Resterna efter cykel-och sportbutiken i Tierp som brann ner till grunden på långfredagen. Foto: Alexander Weimar/SR

Sportbutik i Tierp totalförstörd efter brand

0:37 min

Den kraftiga branden i en cykel- och sportbutik i Tierp på långfredagen förstörde lokalen till grunden. Även intilliggande byggnader är skadade. 

Företaget skriver på sociala medier att de råkat ut för en tragisk brand och att deras målsättning är att så snabbt som möjligt ha en lösning för att fortsätta verksamheten. 

Det var strax innan fyra som inbrottslarm kom in till polisen om en cykelaffär i Tierp. När polisen och räddningstjänst kom dit stod lokalen i lågor. Efter ett stort släckningsarbete fick man kontroll över branden och ingen ska ha blivit skadad.

På långfredagen var polisen korta med detaljer men enligt vakthavande befäl i Uppsala så misstänker man att branden kan vara anlagd och de har hittat en flaska med något brännbart i.

Detta är andra gången på kort tid som just denna cykelaffär brunnit - förra helgen den 18:e mars så brann det även då men bara i parketten på affären och även då ska en flaska hittats.

Händelsen rubriceras som mordbrand.  

Ägaren till affären vill inte lämna någon kommentar angående händelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista