Daniel Norberg (foto Daniel Norberg)
Daniel Norberg (foto Daniel Norberg)

Bröderna Norberg - Årets artist på Guldtuben-galan

1:15 min

Igår var Youtube-galan Guldtuben och kategorin årets artist vanns av bröderna och Uppsalaborna Daniel och Emil Norberg vars Youtube-kanal bland annat består av parodier på melodifestivalbidrag.

Guldtuben är en gala som lyfter fram svenska Youtubekanaler och det delas ut pris i en rad olika kategorier. Inom kategorin "Årets Artist" tog kanalen Daniel Norberg hem - en kanal som båda bröderna Emil och Daniel Norberg trots att namnet får det att låta som det bara är den ena brodern

– Som jag sa i tacktalet så är vi ju en duo med Sveriges sämsta namn. För det är ju alltid Daniel Norberg och så men det är ju jag och Emil lika mycket, säger Youtube-stjärnan Daniel Norberg.

Andra nominerade i kategorin var ISA official, Sofia Karlberg, The Fooo Conspiracy och Zara Larsson.

– Att vi vann alltså. Det är ju inte lätt att bråka med Zara Larsson och The Foo liksom men vi vann!

Ni gör ju parodier på melodifestivalen-bidrag, är tanken att ni fortsätter nu och gör parodier på Eurovision-bidrag?

– Ja det kommer nog förmodligen bli ett Eurovision-klipp. Spännande att testa på engelska. Det har vi aldrig gjort förut.

Idag passerade även kanalen över 200 000 följare.

– Det ska vi givetvis uppmärksamma med ett klipp, säger Daniel Norberg.

Var du och brorsan ute och festa hela natten?

– Nä, det var ju någon efterfest och fancy med taxi men vi tog det lugnt. Var ju några andra från Uddevalla där som höll på med Youtube så vi prata med de. Det blev lugnt igår, säger Norberg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista