Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Misstänkt mordförsök i Valsätra - två personer skjutna

1:25 min

Två män ska ha blivit skottskadade i stadsdelen Valsätra i Uppsala under natten. I nuläget finns ingen misstänkt och polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Det var strax efter midnatt som det kom in flera samtal om skottlossning i Valsätra. När polisen kom till platsen hittade man två män med skottskador. De fördes till Akademiska sjukhuset, men ska inte ha varit allvarligt skadade.

– Vi fick larm om skottlossning på bandstolsvägen i stadsdelen Valsätra i Uppsala. När man kom fram var inte många kvar på platsen. De skadade hade förts därifrån i en personbil. Den bilen lyckades polisen få stopp på så att den mest skadade kunde föras över till polisbilen för transport till sjukhus. Den andra skadade överfördes till en ambulans, säger Uppsala polisens presstalesperson Christer Nordström.

Polisen har inlett förundersökningar om försök till mord, men ingen misstänkt är gripen i nuläget. 

– Det vi vet i nuläget är att det har avlossats flera skott på platsen men motivet är oklart. Det finns ingen misstänkt men vi utesluter inte att det kan handla om någon form av uppgörelse, säger Nordström.

Hur gamla var de skadade?

– De är 26 och 27 år gamla

Vart blev de träffade?

– Den ena i benet och den andra i magtrakten.

Finns det några vittnen?

– Det vi vet är att det ska varit mellan 15 och 20 personer på platsen. Polisen har förhört ett antal personer men vi kan konstatera att uppgifterna är ganska motstridiga. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista