Cyklist framför den nerbrunna affären
Robin Niller, cyklist och Tierpsbo framför den nu mer nerbrunna sport- och cykelaffären i Tierp. Foto: Alexander Weimar / Sveriges Radio

Tierpbo om branden: Det är jättetråkigt

0:56 min

Sport- och cykelaffären i Tierp totalförstördes i en brand på långfredagen och Robin Niller, cyklist boendes Tierp, säger att ägaren av affären har starkt stöd i kommunen.  

– Det är jättetråkigt. Ett riktigt påhopp. Jag fattar inte vad som kan ligga bakom det. Ägaren och personalen är ju hur trevliga och bra som helst, säger Robin Niller.

Det var under natten mot lång fredagen som räddningstjänst och polis larmades till sport- och cykelaffären i Tierp. Det var andra gången på mindre än en vecka som affären ska ha brunnit. Den först branden skedde för drygt en vecka sedan och då ska det bara brunnit i parketten men andra gången var det stora lågor och hela lokalen brann ner. Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar händelsen som mordbrand.

Ägaren till sport- och cykelaffären vill inte kommentera händelsen men Robin Niller menar att han har hela Tierps stöd.

– Det är många som står bakom honom. Han kommer ha varenda cyklist och hela kommunen bakom sig. Det ska han veta, säger Robin Niller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista