Nina Lagh (M) landstingsråd. Foto: Sanna Richter/SR
Nina Lagh (M) landstingsråd. Foto: Sanna Richter/SR

Landstingspolitiker skadad i dödsolycka

Stefan Olsson (M): Alla tar det här med bestörtning
1:01 min

Landstingsrådet Nina Lagh (M) var en av de personer som skadades vid den dödsolycka som inträffade på E4 i höjd med Kista i söndags kväll. Hennes sambo Clas Jacobsson omkom vid olyckan.

Olyckan inträffade på påskdagen vid 20-tiden på E4 i höjd med Kistaavfarten. Moderaternas landstingsråd i Uppsala, Nina Lagh, och hennes sambo Clas Jacobsson, landstingsråd i Dalarna, var på väg hem från Gotland där de spenderat påskhelgen.

Enligt polisen ska deras bil och en annan kolliderat med varandra och kört av vägen. Fordonen hamnade på varandra och räddningstjänsten tvingades klippa upp bilarna för att kunna få ut samtliga personer.

Clas Jacobsson omkom omedelbart i olyckan.

Nina Lagh ska enligt ett pressmeddelande ha skadat nacken i olyckan och partiets landstingsgrupp väntar nu på besked om hennes sjukskrivning.

– Hon mår efter omständigheterna bra. Det vill säga hon är vid liv, säger Stefan Olsson som vikarierar för Nina Lagh som landstingsråd.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".