Brandbil på utryckning (arkivbild).
Brandbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Inställda bussar efter bränder i Valsätra och Gottsunda

Under tisdagskvällen sattes soptunnor och containrar i brand i i Valsätra och Gottsunda. Enligt polisen var det som mest ungefär 40 ungdomar som drev runt i området och några av dem kastade sten mot räddningstjänst och polis. UL ställde in busslinjer i området. 

Redan vid 16-tiden på tisdagen brann det i en miljöstuga. 

Vid klockan 21 stoppade polisen en bil där en efterlyst ungdom befann sig. Han skulle tas till ett behandlingshem men när polisen skulle ta med honom gjorde de andra i bilen motstånd. 

En stund senare började det brinna i en container och kort därefter i en till. Det brann också i flera soptunnor i området. 

Räddningstjänsten och polisen blev utsatta för stenkastning. 

Upplands lokaltrafik, UL, ställde in busslinjerna 3, 7, 11, 14 igår kväll - de körde inte sista biten av linjen i Valsätra och Gottsunda på grund av att det varit omfattande stenkastning mot bussar. Idag går bussarna som vanligt och beslut om hur det blir ikväll ska tas under dagen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista