Hallondrinkar och lammbog med jordärtskocka
1 av 3
Hallondrinkar och lammbog med jordärtskocka. Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio
Vit sparris med ramslök
2 av 3
Vit sparris med ramslök Foto: Bosse Pettersson
Köksmästare Martin Andersson och bartender Daniel Wasowski
3 av 3
Köksmästare Martin Andersson och bartender Daniel Wasowski Foto: Bosse Pettersson SR

Välkomna våren med trerätters och läskande drink

3:57 min

Vad passar att äta och drick så här när våren är på gång? Martin ger en trerättersmeny och bartendern Daniel kommer med drinktips.

Förrätt
Inkokt sparris, yuzuhollandies, sojamarinerad forellrom och koriander

Varmrätt
Lammbog, ramslök, bakad jordärtsskocka, äpple och pepparrot

Dessert
Rabarberpizza, fänkål, vitchoklad och grädde

Recept på hallondrink
1 dl hallon frysta/färska cirka 10 stycken
1 dl socker
1 dl vatten

Koka ihop vatten och socker, häll över hallonen låt stå i 10 minuter. Sila sedan bort hallon och använd dem i något annat, till exempel smoothies eller ha som garnering till drinken. 

Rabarber
En rabarberstång
1 dl socker
1 dl vatten

Gör på samma sätt som ovan, men skölj och skär ner rabarbern i små bitar.

Hallon eller rabarber-lemonad
Skaka eller rör i ett glas
4cl citronjuice
3cl hallon el rabarbersocker
5-10 cl vatten stilla eller kolsyrat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista