Uppsala tingsrätt. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio
Uppsala tingsrätt. Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Fräck kupp på möbelvaruhus

Stoppade ner varor för tusentals kronor i tom kartong
0:40 min

En man plockade ut en fåtölj ur sin låda och fyllde sen den tomma kartongen med varor för ett värde uppemot 10 000 kr i hopp om att kunna lura kassapersonalen.

En man döms för försök till bedrägeri av Uppsala tingsrätt efter en fräck kupp på ett möbelvaruhus i Uppsala.

Enligt domen ska mannen besökt ett möbelvaruhus och plockat ut en fåtölj ur sin kartong. Sen fyllde han den tomma kartongen med saker för ett värde på uppemot 10 000 kronor. Tanken var att han sen bara skulle betala för fåtöljen som kostade runt 800 kronor. 

Men när mannen kommer till kassan reagerade personalen på att kartongen såg konstig ut. De granskade lådan närmare och hittade alla de nerplockade varorna.

Vid förhör nekade mannen till brott och menade att han inte fick plats med varorna i sin kundvagn och därför lastat in dem i kartongen. Men tingsrätten valde att inte tro på mannens förklaring och han döms för försök till bedrägeri till en månads fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".