Skärm med avgångstider på Arlanda flygplats. I förgrunden en man som talar i telefon.
Många flygturer ställs in. Foto: Johan Nilsson / TT

Fortsatt inställda flyg på Arlanda idag

Swedavia: Det är följdeffekter sedan igår
1:29 min

Igår var det stora problem för flygtrafiken till och från Arlanda och Bromma och det här har fått stora följdverkningar i flygtrafiken, som även idag har problem.

Flera flygplan är inställda och flera flygbolag påverkas. Katrin Sandegren är presskontakt på SAS.

– Idag så har vi ungefär 38 flighter som kommer att bli inställda och en del förseningar, berättar hon.

Hur många dagar kan man förvänta sig att det ska vara förseningar?

– Vi förväntar oss under dagen här att trafiken normaliseras, att vi kan flyga helt som planerat. 

Så om man ska resa med SAS idag, vad ska man göra?

– Du ska förmodligen ha fått ett sms om din flight är inställd. Vi uppmanar också alla passagerare att gå in på vår webbsida och kolla statusen för den specifika flighten, säger Katrin Sandegren.

Det var nätverket till radarn och kommunikationsutrustningen på flygplatserna som slutade fungera igår under ett par timmar och under gårdagen var det långa köer på flygplatserna, med totalt 113 inställda flygningar, varav 85 bara från Stockholm. 

Luftfartsverket ska nu utreda gårdagens haveri och vad det berodde på och infrastrukturminister Anna Johansson (S) sa i går att hon ska kalla till sig berörda myndigheter för att gå igenom vad som kan ligga bakom och vad som kan göras för att undvika upprepning. Till mötet kommer också SJ, vars biljettsystem havererade i går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".