Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Allaktivitetshuset i Uppsala tar sommaruppehåll

Publicerat fredag 3 juni 2016 kl 07.44
Mats Norrbom: Vår ambition är att komma i gång efter sommaren
(1:46 min)
Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör i Uppsala. Foto: Mårten Nilsson/Sveriges Radio.
Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör i Uppsala. Foto: Mårten Nilsson/Sveriges Radio

På grund av försenad flytt ser det ut att bli ett uppehåll i sommar för verksamheterna i allaktivitetshuset i Uppsala. Kommunen, som tog över i april, har en ny lokal på gång men nekat bygglov har sinkat planen.

Efter att Uppsala kommun tog över allaktivitetshuset från privata företaget Klättercentret i april har kommunen sökt efter ny lokal, eftersom nuvarande lokal i gamla senapsfabriken vid Kungsgatan måste utrymmas i sommar.
Nu har kommunen en lokal på gång, men inget är ännu klart, och överflyttningen till en ny lokal har försenats jämfört med hur planen såg ut från början.

- Det har blivit förseningar. Samtidigt är det här komplexa frågor. Nya lokaler till den här typen av verksamhet finns inte överallt. Den pågående verksamheten nu pågår fram till och med sista juni, sen blir det sommaruppehåll, och vi håller nu på och förhandlar med ett av kommunens bolag om en ny lokal. Vår ambition är att komma i gång efter sommaren, och det förutsätter att vi bygger om invändigt och flyttar över klätterväggar och skejtramper och så vidare, säger Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör på Uppsala kommun.

Meningen var först att verksamheten skulle flyttas över till Säbygatan i Boländerna, men där fick kommunen inte bygglov av kommunens egen bygglovavdelning. Och det är det som gjort att överflyttningen till nya lokaler nu blir försenad och att det troligen blir ett glapp då verksamheten ligger nere innan den nya lokalen är färdig att tas i bruk. Men den nya situationen innebär också nya möjligheter, säger Mats Norrbom.

- Det ger oss tid att se över vår verksamhet och komplettera den med dans och teater, säger Mats Norrbom.

Kan du garantera att ni är i gång i slutet av augusti eller början på september?

- Garantera kan jag inte göra, men vi har förstärkt vår egen organisation för att hantera den här frågan, och om inget oförutsett inträffar hoppas vi få i gång det här direkt efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".