Dålig start på campingsommaren

Den uppländska campingsommaren har fått en dålig start i år. Det visar en rundringning som Upplandsnytt gjort. De flesta campingvärdarna säger att det beror på det dåliga vädret under våren och försommaren och flera riskerar nu att gå back det här året.

Sture Wretling driver Sunnanö Camping i Öregrund och han säger att det varit en väldigt dålig start:

- Folk drar sig ju för att åka ut när det blåser och är kallt. Jag har ju mina fasta kunder, men deras vagnar står ju tomma.

Ja, ungefär så här låter det när vi ringer runt till ett 20-tal campingplatser i Uppland. Det kunde startat bättre säger de flesta. Och några sträcker sig till och med så långt som till att säga att det är den sämsta sommarstarten någonsin. Sture Wretling:

- Mycket sämre i år, nog är det väl en 40 procent sämre än vad det brukar vara på starten av sommaren.

Sture Wretling säger att det brukar vara bra redan i maj, och så går det oftast bra också juni, bara för att bli proppfullt igen på midsommar. Sen kommer Fiskarfesten, som ju är den här helgen och så Roslagsloppet. Det är de tre helgerna som det blir fullt, det är inte det som är problemet. Problemet är veckorna emellan och den dåliga starten under försommaren. De senaste veckornas dåliga beläggning på campingplatserna kommer med största sannolikhet att leda till att många går back i år, åtminstone om man får tro Sture Wretling på Sunnanö camping:

- Det dåliga läget märks redan i vår kassa.

Kontakta reporter Alexander.Gagliano@Sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista